הטלפון הנייד הוא אחד המכשירים האלקטרוניים הכי שימושיים, משום כך חשוב להתאים טלפונים חדשים לצרכים של כל אחד ואחד.
ריכזנו הגדרות נפוצות שכדאי להגדיר בשימוש ראשון במכשירי אנדרואיד, על מנת להתאים אותו לשימוש אישי בצורה הטובה ביותר.
מתחילים בגוגל
טלפונים המריצים את מערכת ההפעלה אנדרואיד, מבית גוגל, מבוססים כמובן על חשבון Google האישי של כל משתמש. זו גם אחת הדרישות הראשונות מכל מי שהפעיל מכשיר חדש – להזין את פרטי החיבור לחשבון גוגל.
זה אולי לא אידיאלי במיוחד, אך לא מעט מהמידע האישי של כל אחד מאיתנו נמצא בשרתי גוגל: מתכתובות דואר אלקטרוני, דרך אוסף התמונות האישי ועד נתוני השימוש האחרונים באינטרנט. אך זו גם הסיבה שהמכשיר דורש הרשאת חיבור לאותו חשבון – כדי שבלחיצת כפתור נוכל לצפות בכמה שיותר מהמידע האישי שלנו. לכן, מי שמעוניין בגישה נוחה והיקפית למרבית המידע האישי שלו – יצטרך להזין את פרטי החשבון שלו.
נציין שישנם יצרנים המציעים אפליקציה שמתחברת למכשיר הישן ומעבירה בקלות ובמהירות את המידע מהמכשיר הישן לזה החדש. אך לא תמיד מומלץ לעשות כך, שכן העברה שכזאת כוללת גם קבצים מיותרים או אפילו חשש לקבצים מזיקים שלא נרצה להעביר למכשיר החדש.
מי שהשתמש בעבר בחשבון הגוגל שלו על גבי מכשיר אנדרואיד, יוכל לשחזר את האפליקציות שהותקנו עליו בעבר ולהתקין אותן במכשיר החדש. כחלק מתהליך הפעלת מכשיר חדש, תוצע למשתמש האפשרות לשחזר את האפליקציות.
כמו כן, ניתן לערוך שחזור אפליקציות בכל שלב. בחנות גוגל פליי יש להקיש על סמל הפרופיל משמאל למעלה ולבחור ב'ניהול' ואז ב 'ניהול אפליקציות ומכשירים' למעלה, מימין, ניתן לצפות באפליקציות שהותקנו במכשיר הנוכחי ואלה שהותקנו בעבר במכשירים אחרים ואז ניתן לבחור אלו אפליקציות להתקין שוב ואלו לא.
משחזרים את הוואטסאפ
אפליקציית המסרים המיידיים כוללת לא מעט שיחות חשובות. עם זאת, רובן נשמרות לעת עתה רק בזיכרון האחסון הפנימי של המכשיר – מה שאומר שהן לא תעבורנה אוטומטית למכשיר החדש.
עם זאת, בחברה ממליצים בדרך כלל לגבות את השיחות בגוגל דרייב, פעולה שתאפשר לשחזר אותן אחר כך ביתר קלות. לשחזור הגיבוי יש לוודא שהמכשיר החדש מקושר לחשבון הגוגל שבו נשמר הגיבוי.
ש להתקין את הוואטסאפ במכשיר החדש ולאחר שנכנסים אליה יש לאמת את מספר הטלפון. מיד תופיע הודעה שמציעה לשחזר את הצ'אטים ואת פריטי המדיה מגוגל דרייב יש ללחוץ על שחזור.
מוחקים אפליקציות מיותרות
מכשירים חדשים מגיעים לא פעם עם אפליקציות מובנות מראש. אפליקציות שכאלה גם תופסות נפח אחסון יקר במקרה הטוב, במקרה הפחות טוב, הן עלולות גם לעקוב אחר אופי השימוש ולהיחשף למידע אישי.
למרות שבשנים האחרונות מאפשרות היצרניות למחוק גם אפליקציות שהותקנו במכשיריהן מראש, לא תמיד הדבר אפשרי. ניתן לנסות למחוק אותן דרך תפריט ההגדרות בקטגוריית היישומים, בוחרים את האפליקציה ולוחצים על הסר התקנה, במידה וזה לא עובד אפשר לבחור בהשבתה ובכך למנוע את המשך פעילותה ברקע.
You must be logged in to post a comment.