זוכרים את בשורת הפלאפונים המתקפלים שדיברנו עליהם בפעם הקודמת? יצאנו לבדוק ולהבין האם מדובר בטרנד חולף או בגאונות שכאן כדי להשאר. רוצים לדעת מה חשבנו עליהם? חסכנו לכם לרוץ לקנות, קודם כל תקראו ואח"כ תחליטו האם זה כדאי. גלקסי Z פליפ 4 החדש: רשמים ראשונים.
אם שני הטלפונים המתקפלים החדשים של סמסונג- גלקסי Z פליפ 4 וגלקסי Z פולד 4 היו יודעים כמה תקוות סמסונג תולה בהם הן היו מסמיקים ומחליפים את צבעם. החברה לגמרי רואה בהם את דור העתיד שלה ומתעדת להפוך אותם לפופולאריים ונפוצים. הסמארטפונים המתקפלים מביאים לסמסונג פי שלושה יותר קונים שהשתמשו לפני כן במותג אחר מאשר מכשירי הדגל של החברה מסדרת גלקסי S.
האם יצליחו לשכנע אותנו שזה לגמרי העתיד? ימים יגידו. מה שבטוח, לפי נתוני סמסונג, נכון להיום הפליפ (שמתקפל כמו צדפה) פופולרי יותר מהפולד (שמתקפל כמו ספר) – ב-2021 70% מתוך 10 מיליון מתקפלים שהחברה מכרה היו מסוג פליפ. מזל טוב פליפ- ניצחת במדד הפופולאריות.
הדור החדש של הפליפ קטן יותר מהדור הקודם עם תצוגת 6.7 אינץ', ומגיע עם מעבד חדש – סנאפדרגון 8+ Gen 1 Mobile Platform ומצלמה משודרגת. כדי להנות מכל הטוב הזה תצטרכו להפרד מסכום סמלי שמתחיל מ-3,600 שקלים. אחרי שבחנו אותו ובילינו מעט עם המכשיר, אלו הרשמים הראשונים שלנו לגבי כמה מהתכונות הבולטות שלו.
נוחות ועיצוב
הוא לא סתם הילד הפופולארי יותר, העיצוב המעודן והיפיפה שלו, בתוספת היכולת לקפל ולפתוח את המכשיר, מה שיוצר אפקט נוסטלגי ונעים כמו כל זיכרון של העבר- שמים אותו בפרונט. אז דיברנו על קיפול? פרפקציוניסטים, חשוב שתדעו- ה"פס" שהקיפול יוצר על המסך הפנימי בולט ולא מתמזג באופן חלק – מה שמשפיע מעט על העיצוב ובעיקר מציק לעין כשהמסך מוחשך. כמה זמן זה יפריע לכם? תלוי כמה אתם שואפים לשלמות- מה שבטוח, אתם תתרגלו נורא מהר ותתחילו אפילו לאהוב אותו בעצמכם.
פלקס מוד
כשהפליפ פתוח, הוא דומה מאוד לסמארטפונים סטנדרטים. לכן הייחוד שלו נובע דווקא משימושים במסך החיצוני הנוסף, שנגלה כאשר הטלפון סגור, או בשימושים השונים שסמסונג מאפשרת כשהקיפול נמצא במעין מצב ביניים, שנקרא "פלקס מוד".
פלקס מוד מאפשר למעשה להניח את הטלפון, באופן בו המכשיר "יושב" במעין צורה של L, ולהשתמש בו ללא ידיים. השימוש המרכזי עבור המצב הזה הוא בצילום תמונות וסרטונים. כשמפעילים את המצלמה בפלקס מוד, החלק העליון של המסך הופך לתצוגה של התמונה או הסרטון, ואילו החלק התחתון הוא זה שמאפשר לשלוט בהגדרות, כמו סוג הצילום, הוספת פילטרים, והוספת טיימר. כשמצלמים סרטון, הפלקס מוד גם מאפשר לשנות זווית תוך כדי הצילום בעזרת כיפוף המסך בזוויות שונות. גם הגלריה מחולקת בפלקס מוד אופן בו אפשר לצפות בתמונה בגדול בחלק העליון, ושאר סרט הצילום יופיע מלמטה בקטן.
המסך החיצוני
גם במסך החיצוני הפליפ מצטיין בעיקר בתכונות המצלמה. אחרי הפעלת המצלמה במסך החיצוני, אפשר בקלות להחליק הצידה על גבי המסך כדי לסייר בין מצבים שונים – תמונה, וידאו או פורטרט. לאחר מכן ניתן להחליק למעלה או למטה כדי לקבוע את גודל הזום, וכן ללחוץ פעמיים כדי לעבור ממצב מסך מלא למצב שמדגים איך התמונה תיראה לאורך. מדובר בתכונות נוחות מאוד ומהנות לשימוש.
אז תכלס? יש סיבה למה המכשיר הזה צובר פופולאריות, בהחלט נשארנו עם טעם של עוד. האם הקסם ישאר גם בשימוש לטווח ארוך או יתפוגג? ימים יגידו.
You must be logged in to post a comment.